Banda  Banda de Música | Col·legi Pare Manyanet - Barcelona  Col·legi
Segueix-nos:
aaa
Ximo Tarín Collado


Neix a Manises (València) on comença els seus estudis musicals.
El 1974, amb D. José Miguel Micó Castellano, comença els seus estudis de clarinet i ingressa al Conservatori de València.
És fundador del quartet de clarinets “Denner” i fins el 1979 imparteix classes de llenguatge musical a la banda de música de la seva ciutat natal.
Mitjançant concurs-oposició (1980) obté plaça de clarinet al Cuerpo de Músicas Militares.
Destinat a San Sebastià obté el títol de professor de clarinet en el Conservatori Superior i col·labora amb l’Orquestra Simfònica d’Euskadi.
El 1984 entra, mitjançant oposició, de professor de clarinet al Conservatori Pablo Sarasate de Pamplona i a l’Escola de Música de Sangüesa (Navarra).
Una vegada destinat a Barcelona (1986) participa en el curs de clarinets en Montgenevre (França) amb els professors del Conservatori Nacional de París, Guy Deplus, Alen Damiens i Jacques Didonato.
Col·labora amb les bandes internes de l’Orquestra del Liceu, amb l’Orquestra de Barcelona i, habitualment amb la Banda Municipal de Barcelona.
Durant els últims anys desenvolupa una gran tasca pedagògica.

En l’actualitat és professor de clarinet a: l’Estudi de Música i Dansa “Teresa Maria” de Premià de Mar, al Centre d’estudis musicals UT de Barcelona i a la Banda de Música del col·legi Pare Manyanet de Barcelona, de la qual també n’és el Director.